Vest-Lofoten

Sautinden 794 moh

Fjellryggen ved Skjelfjorden har en spektakulær utsikt. Flakstadpollen og Hustinden til høyre.

Sautinden er en av fjelltoppen som ligger i fjellkjeden ved Skjelfjorden. Her er det ingen sti som går opp mot toppen, derfor er denne anbefalt kun for fjellvante og de som kan lese av terrenget å se hvor det er best å gå. 

Volandstinden og Fredvang.
Skjelfjorden og Blåfjellkammen.
Litt luftig enkelte plasser.

Turen starter ved første rassikring i fjorden. Herfra går det rett oppover i gress- og moseterreng. Tungt å gå opp, men belønningen var slående flott.  

Djupfjorden rundt – topp 730, Helvete og Reinebringen

Leah på Topp 730 (Veinestinden). Utsikt mot Bunesfjorden, Kjerkfjorden og Bunesstranda.

Turen startet ved innløpet til Djupfjorden (venstre side) der stien slynger seg innover fjorden. Landskapet åpnet seg mere opp innerst, der stien førte oss videre opp mot Austerdalsvatnet. Videre gikk vi opp mot Kista der utsikten åpnet seg opp ned mot tettstedet Reine. 

Vakker utsikt ned mot Reine og fjellkjeden østover.
Helvete 666 moh, og ryggen ned mot Reinebringen.

Videre gikk vi ryggen opp mot topp 730. Returen gikk over ryggen til Helvete 666 moh. (Har man et snev av høydesyke er det tryggest å gå samme vei tilbake). 

Helvete 666 moh.
Ryggen ned mot Reinebringen.

Vakrere omgivelser skal man lete lenge etter, fantastisk utsikt alle veier. Et av Lofoten mest besøkte plasser, men går man utenom turistsesongen kan man nesten ha fjellet for seg selv.

Etter å ha passert Helvete, er det et par luftige partier. Hold stien! Videre følger man ryggen ned til Reinebringen.

Reinebringen 448 moh.

Herfra går turen nedover steintrappen som sherpaene nylig Ferdigstilte. Vel fornøyde og tilbake til startpunkter hadde vi gått Djupfjorden rundt. 

Mannen 400 moh.

Utsikten fra Mannen er upåklagelig.

På Vestvågøy ligger Mannen, her får man en upåklagelig utsikt fra alle himmelretninger. Både Haukland og Utakleiv har flotte sandstrender som er mye besøkt av både lokale samt turister. Mannen er en lett fjelltur der man kan starte fra begge plasser. Videre kan man gå til Himmeltinden for den som ønsker større utfordringer. 

Utakleiv.
Man møter ofte på nysgjerrige sauer opp til Mannen.

Offersøykammen 436 moh

Flott utsikt fra toppen av Offersøykammen.
Flott utsikt på toppen av Offersøykammen.

Offersøykammen ligger like før man kjører E10 under havet til Flakstadøya. Stien er lett synlig fra veien når man kommer kjørende fra Leknes. En lett tur på en fin og tydelig sti hele veien opp. Fra toppen ser man rett over Nappstraumen til Stornappstinden, Veggen, Mannen, Leknes og omegn. Man kan lett rives med å få en «karibisk stemning» av de kritthvite strendene og det krystallklare turkisblåe havet. En flott utsikt, lar bildene tale for seg.

Veggen, Mannen og Hauklandstranda.

 

Leknes og omegn.
Leknes, Gravdal og omegn.

Nusfjord-Mosestinden-Tønsåsheia 769 moh-Nesland

Blått hav og et himmelsk skue.

I Lofoten er det ofte vanskelig å velge hvor man skal legge turen, det er et vell av turmuligheter. Vi valgte denne gangen Flakstadøya. Fra det idylliske fiskeværet Nusfjord startet turen vår i nydelig augustsol. I Vika fant vi fort stien som er merket mot Nesland. Etter den første høyden brøt vi av til høyre og fulgte oppstigningen langs ryggen over Eliasvatnet.

Litt orientering må til, Mosesdalen.

I vakker natur og flott utsikt gikk turen videre opp mot Mosestinden og Tønsåsheia 769 moh. Turen hit er merket med varder og god sti. Fra toppen er det en nydelig utsikt fra alle himmmelretninger så langt øyet kan skue. Himmel og hav gikk nesten i ett, blåere enn blåest. Og en fjellrekke med spisse fjelltopper som strekker seg fra innersida til yttersida av Flakstadøya. De fleste velger å gå samme rute ned, men for oss var målet å gå til Nesland.

Den siste biten opp mot Tønsåsheia. Flott utsikt mot Volandstinden, Fredvang og Ryten.

 

Nyter utsikten fra toppen.

 

Idylliske Nusfjord og Aust-Lofoten.

Turen videre, vel å merke seg er for spesielt interesserte, – er en krevende tur! Anbefales kun for godt fjellvante og for de som ikke sliter med høydeskrekk. Fra toppen og ned mot Trollhamran varierte terrenget, fra store grønne gressletter til bratte skråninger og bratte rygger som går rett ned på hver side av fjellet. Sauetråkk går på kryss og tvers, noe som gjorde turen litt mer utfordrende enn vi hadde trodd. Rett og slett vanskelig å skille stien vi skulle gå fra stiene sauene har laget. Vi var alle enige i at sauene var mye tøffere enn oss i dette landskapet.

Sund og Vest-Lofoten.

 

Lofotsk landskap i magisk kontraster.

 

Hvor går ferden videre.

 

Luftige partier ved Trollhamran.

Da Trollhamran var passert, åpnet landskapet seg igjen ned mot Neslandsheia 443 moh.

Neslandsheia.

Ytterst på Neslandsheia føltes det ut som vi kom til verdens ende, nydelig utsikt mot Vestfjorden, Reine, Mosken og Værøy.

Hadde vi ikke vist bedre hadde vi trodd vi var kommet til verdens ende.

Den siste nedstigningen gikk i en grønn dal på vestsiden av Nusfjord ved et elveleie. Vell nede ved bilen kjente vi godfølelsen spre seg i kroppen, for en flott tur vi har hatt!

Nonstinden 459 moh. 

Nonstinden, utsikten ned mot Ballstad.

Ønsker du en lett fjelltur med vakker Lofotsk natur med utsikt anbefaler jeg Nonstinden som ligger 459 meter over havet ved Ballstad. Turen starter ved fiskehjellene og videre opp mot Ballstadheia. Herfra kan man både gå til venstre eller høyre til toppen av Nonstinden. Jeg gikk først til Fløya 268 moh. før jeg gikk videre opp til toppen. Nedturen gikk langs ryggen og rundt Ballstadheia.

Utsikten mot Munkan, Blåtinden og Skottinden.

 

Ryggen av Nonstinden og utsikten mot Vestfjorden.

 

Ballstadheia og Fløya. Et lett terreng å gå i.

Reinebringen 448 moh. 

Utsikten fra Bringen er spektakulær mot de ville og vakre fjellene som strekker seg opp av storhavet.

 

Tettstedet Reine og Lofotveggen østover.

Reinebringen, er etter hvert blitt et turistikon. Her vil alle bli fotografert eller fotografere den råe naturen øyriket byr på. Turen opp er lett, men kan være litt glatt enkelte partier når terrenget er vått. Man må også være ops på løse stener. Pga. stor pågang og slitasje på stien opp har kommunen forsøkt å stenge Bringen til sherpastien er ferdigstilt.

Ryggen opp mot Helvete. Her kan man gå videre til Veinestinden, men det ansees som en krevende tur der det er noen luftige partier som må passeres.

Utsikten fra Reinebringen er rå, her ser man rett ned på fiskeværet Reine, hav, fjorder og de karakteristiske lofotske fjellene. Vil du unngå å gå i kø opp, er turen fin å gå på våren eller høsten når den største turistflommen er over. Turen starter ved Ramsvik tunnelen, og er godt merket hele veien opp. 

Stjerntinden 934 moh.

Stjerner på nordtoppen av Stjerntinden i Flakstad.

Fjellkjeden ved Skjelfjorden byr på mange flotte topper, en av den er Stjerntinden som lenge har stått på min ønskeliste. Endelig klaffet både været og tidspunktet. Den øverste av Stjerntind-toppene regnes som Norges vanskeligste kommunetopp, for å komme dit må man ha fullt klatreutstyr. Men nordtoppen derimot er det fullt mulig å bestige. Den ligger 4 meter lavere enn den største.

Utsikter åpner seg mer og mer opp i et fantastisk terreng.

Turen startet i Skjelfjorden opp Durmålsdalen, og videre om mot et pass som kalles Rusta. Her åpner landskapet seg mer og mer opp etter hvert som høydemetrene vinnes.

Variert terreng og godt selskap gjør turen fin å gå.


De siste hundremeterne er det noen partier som er ganske bratte.

Turen er krevende, og man burde være godt fjellvant for å gå hit. Det er også godt å ha med guid opp så man ikke går feil.

Siste innspurten opp, mens Skjellfjorden ligger blikkstille.


De lokale guidene våre Ranveig og Henrik framfor «hovedtoppen».


Flott utsikt mot Volandstinden, Fredvang og Ryten.


Utsikten østover mot Ballstad, Henningsvær og Vågakallen, Svolvær og Skrova.

For en dag det ble, det er ubeskrivelig vakkert her oppe. Utsikten er slående fra alle kanter.

Skjelfjords svar på Trollpikken 🙂


Lag på lag med fjelltopper, fjorder og blått hav så langt øyet kan skue. Her er det bare å ta seg tid til å nyte utsikten.

Ønsker du å være stjerne på Stjerntinden? Ha i tankene at det er en krevende tur, man må  være vant til å gå i fjellet og finne fram i bratt og ulendt terreng. Godt skotøy er også viktig å ha der man ferdes på variert underlag.

Haveren 808 moh.

Utsikten fra Haveren på Vestvågøya. Foto: Beate Ottemo.

Kjører man mellom Svolvær og Leknes kan man ikke unngå å se Haveren som ligger på nordsiden av Vestvågøy. Haveren er det høyeste punktet i en fjellformasjoner som strekker seg fra storhavet/tettstedet Bø til Limstrandkrysset ved E10.

Mot Aust-Lofoten  og Vesterålen.

Turen starter fra tettstedet Bø, der man følger stien som går ved gjerdet opp mot Bøvatnet. Herfra går stien videre opp lia mot Trolldalen som fører deg opp mot Lillehaveren 471 moh. Her vil du komme til et stort å åpent terreng og utsikten åpner seg opp. Videre går man en lang slakk motbakke opp mot Sletthaveren 538 moh.

Littehaveren mot storhavet. Fjellformasjonene kan ligne på så mangt. Er det noen som ser en totempæl? Foto: Beate Ottemo.

Etter Sletthaveren følger du de siste meterne en rygg opp mot toppen. Siste delen mot toppen er noe luftig, og kan kanskje for noen være utfordrende.

Begynnelsen av ryggen mot toppen.  Utsikt mot Eggum.

Utsikten er upåklagelig i alle himmelretninger. En flott utsikt mot Vesterålen i nord, Austvågøy og Grimsøy i øst, og resten av Lofoten i sør og i vest.

Ryggen den siste biten mot Haveren 808 moh.

Returner samme vei som du kom. God tur!

Narvtinden 688 moh.

På toppen av Narvtinden, flott utsikt over Flakstad og Moskenes.


Solbjørnvatnet ligger blankstille. Mellom fjellene kan man skimte Reine.


Krystad, Fredvang og Ramberg. Selfjorden 688 meter rett ned.


Kitinden, Ulvstinden og Brasråstindan reiser seg opp fra Selfjorden.


Narvtinden og Tekoppstetten.

Narvtinden er godt synlig fra veien når du kjører forbi Fredvangbruene på E10 vestover mot Reine. Den står som en kjempe opp fra Andopsnes. Fra denne siden ser Narvtinden umulig å bestige. Men heldigvis har også fjellet flere sider 🙂 Fra Mølnarodden starter turen opp til Narvtinden som ligger 688 moh. Turen starter ved det røde samfunnshuset ved E10, der går man videre innover en grusvei etter man har passert en bom. Noen hundrede meter kommer man til en steinbru, derfra følger man stien som vil ta deg helt fram til målet.

Solbjørnvatnet er stort, hele 5,1 km2, 86-87 moh.

Turen går videre over Tekoppstetten og ryggen opp til Narvtinden. Den siste biten er bratt, men med god sti. Fortoppen ligger 677 moh. og har du først kommet opp hit, burde du også gå til den høyeste toppen som ligger ca. 300 meter lengre bort og 11 meter høyere. Her vil du få en enda råere utsikt.


Hermannsdalstinden 1029 moh.

På toppen av Hermannsdalstinden.


En mektig utsikt over Moskenes rike.


Utsikt mot Kringeldalsvatn og Forsfjorden.


Toppen i sikte.


Turistforeningshytten på Munkebu.


Fra Sørvågen opp til Munkebu.

En varm, fin og vindstille sommerdag starter vi tidlig fra Sørvågen for å bestige Vest-Lofotens høyeste fjelltopp Hermannsdalstinden som ligger hele 1029 moh. Turen gikk forbi Munkebu, som var godt besøkt av turister som ønsket å oppleve Lofotens vakre og ville natur. De fleste som velger den lengste ruten fra Sørvågen, pleier å overnatte ved turistforeningshytten ved Munkebu før de tar fatt på den relativt lange turen videre opp til Hermannsdalstinden. Det går mye opp og nedover før man når foten av fjellet. Ett litt luftig parti må forseres, men det er god hjelp i kjetting som er boltet fast i berget. Etter det er det «plankekjøring» til topps. Jeg lar bildene tale for seg 😀

Husk å ta med rikelig med mat og drikke, turen er lang. Vi brukte vel 11 timer tur/retur.

Segltinden 731 moh.

Segltinden, reiser seg storslått opp fra Kjerkfjorden.


Utsikten fra Segltinden ut Kjerkfjorden.


En ubeskrivelig vakker utsikt mot Reinefjorden og Kjerkfjorden med fjellene rundt.


Segltinden kan sees både fra Selfjorden og Reinefjorden. På vår vandring ned ser vi mot Flakstad, Fredvang og Ramberg, samt Solbjørnvatnet.

Segltinden har lenge stått på min ønskeliste, endelig fikk jeg innfridd ønsket etter en strabasiøs tur til toppen. Utsikten derfra var ubeskrivelig vakker i alle himmelretninger, men må få presisere – den er kun for spesielt interesserte og for de som ikke er redd for høyde. Det er ingen sti som fører opp til toppen, så den er svært vanskelig å bestige. I alle fall, nå kan jeg krysse ut en ny topp fra listen av fjelltoppene i Lofoten.  Been there, done that!

Bunesstranden

Bunesstranden, Norges vakreste strand? (Utsikten fra Helvetestinden).


Bunesstranden og Helvetestinden.


Har man ikke vært i paradis før, må du dra til Bunes! Ta båten inn og vandre over skaret og ned på en av Norges vakreste strand. Her kan man vill-campe, men du er aldri alene her for mange har allerede funnet veien hit.

For å komme til dette paradiset kan man bruke lokalbåten som går fra Reine til Vindstad. Vi padlet med kajakk inn Reinefjorden og videre inn Bunesfjorden. Gjør du det må du pass på tidevannet så du ikke får så mye motstrøm eller strander på fjæra sjø. To oppfordring til dere som skal campe på stranden:
1. Det er ikke lurt å ligge under Helvetestinden pga. rasfare.
2. Husk å ta med deg søpla di! 🙂

Helvetestinden, 602 moh.

Flott utsikt mot Reine og ned mot Bunesfjorden.


Nyter utsikten.


Utsikten ned til den fantastisk flotte Bunesstrand.

Helvetestinden streker seg stor og majestetisk opp fra Bunesstranden. Med glattskurede flåg ragger den spektakulær mot storhavet. Kommer du deg til Bunes, må du gå opp til Helvetestinden. Her venter det en rå utsikt!

Blåfjellkammen 482 moh.

Skjelfjorden, med Flakstads majestetisk høyeste topp Stjerntinden 934 moh.


Selfjorden ligger blankstille.


Utsikt mot Volandstinden, Fredvang og Ramberg.


Sundmannen og Sund.

På Flakstadøya ligger Blåfjellkammen på samme fjellrekke som Volandstinden. Kammen er ikke så høy, men det er et stykke å gå før du kommer til foten av fjellet. Supert terreng å gå i og ei flott utsikt mot Skjelfjorden og Selfjorden. Anbefales, lar bildene tale for seg😊

Markan, Moskenesøya

Utsikten fra Markan 599 moh. majestetiske Kråkhammartinden badet i midtnattsol. Segltinden til venstre i bildet.


Blankstille vann på Solbjørnvatnet.


Fageråvatnet, Selfjorden og Ramberg i det fjerne.

Litt vel optimistisk la jeg på vei opp mot fjellkjeden Brasråstindan, Branntuva og Markan litt for sent på kvelden og litt for kaldt ute. Stien opp fra Selfjord var dryg og seig å gå, men du verden for en flott utsikt. Går man videre ned Fageråskaret, kan man gå videre til Horseidstranda. Målet mitt til Branntuva gav jeg opp, det lå enda alt for mye snø der. Anbefaler å gå tidligere på dagen slik at man har sola med seg 🙂

Volandstinden, Flakstad

Spektakulær utsikt fra Volandstinden 457 moh.


Utsikten mot Selfjorden og Krystad.

Trenger du å komme opp i høyden og nyte en spektakulær utsikt over vakre og ville Flakstad er Volandstinden plassen å gå. Det er en svært enkel tur enten du går fra Finnbyen eller fra Skjelfjordsiden. Har du god tid, er det et flott landskap å utforske. Anbefales på det sterkeste 🙂

Ytretinden, Borg

Ytretinden ved Borg, vakker utsikt.


Ryggen ut til Ytretinden.

Turen til Ytretinden (høyeste punkt 255 moh.) var fin og svært lett å gå. Ved Torvdalshalsen er det en flott parkeringsplass med toaletter, der kan man parkere og følge stien opp. Vakker utsikt mot Eggum og Ytre Borg.

Eggum – Unstad

Midtnattsol på Eggum.


Lammene var tydelig vant til mennesker og poserte villig.

Kjører man ut til fiskeværet Eggum, kan man gå langs fjæra på en god og tydelig sti helt til Unstad. Mellom fjellene og storhavet kan man oppleve en unik naturopplevelse. Man kan parkere ved rasteplassen som er formet som et amfi. Går man et stykke innover veien, finner man kunstverket av Markus Reatz – et hode som ser utover havet med issen opp eller ned, alt etter hvilken side du står på. En av Lofotens vakreste plasser å nyte midtnattsolen fra. Virkelig verdt et besøk 🙂

Justadtinden

Utsikt til Storfjorden og Finnstadpollen. Fjellet til venstre er Steinetinden.


Justadtinden ligger majestetisk i Vestvågøy 738 moh.


Skitur til foten av Justadtinden.

Fra Hagskaret kan man gå opp til Justadtinden på Vestvågøy. Toppen er fin å gå til sommer som vinter. Terreng egner seg også til skigåing, og kan anbefales på det varmeste.

Guratinden og Bulitinden

Her ser vi ned til Steine og Steinetinden, og videre utover helt til Henningsvær


Flott utsikt fra Guratinden 581 moh. med cruiseskip på besøk. Vi kan se til Flakstadøya med Stornappstinden som ragger ut mot storhavet.


Bulitinden, utsikt mot Gauratinden og Buksnesfjorden.

Ved Leknes ligger Guratinden og Bulitinden, når man først bestiger den ene, tar man likså godt begge toppene på en og samme tur. Utsikten er formidabel fra alle kanter.

Stornappstinden

Stornappstinden 740 moh, utsikt mot Offersøykammen og Haukland.


Stornapptinden, utsikt mot Hornneset og Myrland.


Bursdagsfeiring på toppen 🙂

Ved Napp på Flakstad ligger Stornappstinden, en virkelig fin tur å gå til. La deg målbinde av Lofotens ville og skjønne natur, der bratte fjell stikker opp fra havet og sandstrender som ligger idyllisk i viker.

Vetten på Vestvågøy

Vetten 414 moh, utsikt over Borgfjorden.


På tur opp til Vetten, kan man ta en liten avstikker og gå til Finnkjerka 392 moh.

Vetten er en fin og familievennlig tur som ligger på Vestvågøya. Ønsker man en lengre tur, kan man gå videre og komme ned ved Åland gård.  Gården er verdt et besøk.

Middagstinden, Vestvågøya

Middagstinden 707 moh. Lilo er fornøyd med turen.


På tur opp til Middagstinden, ved Kvalnes på Vestvågøya. Hoven på Gimsøy i bakgrunn.


Trollskogen – på veien opp Kvalnesaksla passerer man en kronglete bjørkeskog.

Vil du har en flott tur med variert terreng, er Middagstinden å anbefale. Utsikten herfra er også flott, her ser vi blant annet til Hoven.

Dalstinden og Dalstuva, Vestvågøy

Utsikten fra Dalstinden, 452 moh.


Utsikt mot Hoven på Gimsøya.


På tur til Dalstuva, 540 moh.

Kjører du til Dal, ligger Dalstinden rett ved. Dalstuva er også et godt alternativ. Dette er et flott område og terreng å gå i.

Smortvarden, Vestvågøy

Smortvarden, badet vakker solnedgang.


Smortvarden, happy dogs!

På jakt etter solen, en novemberdag på Smortvarden 585 moh. Ved Moland kan man gå opp både til Smortvarden og Håtinden. Selv om Håtinden danker ut utsikten fra Smortvarden er den verd et besøk. Den er i tillegg en mye lettere tur.

Håtinden, Vestvågøy

Håtinden, Vestvågøy 649 moh. Utsikt mot Henningsvær og Vågakallen.


Utsikt mot Haveren og Middagstinden.


Håtinden, med Hoven og Storknubben på Gimsøy i det fjerne.

Utsikten fra Håtinden 649 moh.  er formidabel! Her kan du nyte en vakker utsikt fra alle kanter. Man kan gå opp fra begge sidene til toppen, men den beste syntes jeg er fra Moland, Valbergsiden. Det går også fint å gå opp fra Lyngedal/Grundstad. Vel å merke seg er også solforholdene i forhold til tidspunkt på dagen man går vist man er opptatt av det.

Veggen, Vestvågøy

Beate og Katrine i naturens flott kontraster, fint turfølge.


Veggen, 489 moh. Leah og jeg titter ned på Hauklandstranda en vakker høstdag.


På tur opp til Veggen, vakker utsikt mot Utakleiv.

Fjellene Veggen og Mannen ligger rett ved Hauklandstranda og Utakleiv på Vestvågøy. Bildet under viser både Mannen og Veggen som ligger ut mot storhavet.  Flott tur i vakre omgivelser.

Himmeltinden, Vestvågøy

På tur opp til Himmeltinden. Utsikten mot Utakleiv og fjellet Mannen og Veggen.


Utsikten fra Himmeltinden 964 moh.

Vestvågøys høyeste fjelltopp, Himmeltinden ragger majestetisk i øyriket.  Står man på toppen har man en vakker utsikt fra alle retninger. Etter turen, kan man ta et forfriskende bad ved Hauklandstranda.

Kvalvika, Moskenesøya

Kvalvika ved Fredvang.


Over skaret og ned mot Kvalvika med Ryten og storhavet i bakgrunn.


En egen verden åpner seg når man runder skaret og går ned til stranden.


Nede ved stranden er det laget en flott grillplass.

Denne perlen av en strand ligger i naturskjønn omgivelser ved storhavet. Stort villere kan man ikke få det! Før Kvalvika ble satt på verdenskartet, kunne man nyte den vakre plassen uten en eneste turist. I dag er stranden et yndig turistmål om sommeren. Husk nå på å gå på stiene slik at det ikke blir så store sår i naturen når dere ferdes her. I tillegg er vi avhengig av å holde Lofoten ren og pen, så ta med all søppel etter deg 🙂

På stranden pleier det å ligge skjeletter av hval som er strandet. Det skylles også opp mye rart fra havet, da er det morsomt å gå på oppdagelsesferd her. Mange bruker også plassen til camping, surfe og paragliding ned fra Ryten til stranden.

Badetemperaturen er kanskje ikke noe å skryte av, men er du av den sportye typen kan et forfriskende bad lokke 🙂

Ryten, Flakstad

Fantastisk vakker vest i Lofoten. Vilt og vakkert med fjell og hav i skjønn forening <3


På tur opp til Ryten titter man rett ned til Kvalvika.


Utsikten er upåklagelig.


Telttur på Ryten.

På Ryten 543 moh. kan man nyte utsikten i sin vakre pakt. Med fjell og hav i skjønn forening. Vilt, vakkert og rått! Ryten og Kvalvika er et yndig turistmål på sommeren. Skal du nyte denne vakre plassen alene, er det best å gå dit på våren, høsten eller vinteren. Høsten 2016 overnattet vi her, det ble et minne for livet. En vakker solnedgang, stjernehimmel og nordlys gjorde det ikke mindre minnerikt 🙂 Verd å besøke!

«Nesten» Narvtinden, Flakstad

Utsikt over Selfjorden, Kitinden, Ulvstinden og Brasråstindan.


«Nesten» Narvtinden, Moskenesøya 533 moh.

Ved hytta ligger Narvtinden, rett under den har vi vår egen lille tind. Utsikten er upåklagelig utover Selfjorden og fjellene som omkranser den. Fint å spise nistepakken sin her.

Kitinden, Flakstad

Kitinden, 757 moh. Moskenesøya.


Kitinden
Kitinden i tåkehav.


Tåkehav, men sol og varme på toppen.

Fantastisk flott tur til Kitinden på Moskenesøya. Utsikten er upåklagelig, en av Lofotens råeste utsikt! Vilt og vakkert!

Veinestinden, Moskenes

Veinestinden 730 moh. i Moskenes kommune. Bilde 1: utsikten innover Kjerkfjorden. En fantastisk flott tur sommeren 2016. Turen startet innerst i Djupfjorden, videre opp mot Helvete og Kista. Utsikten var upåklagelig alle veier. Bilde 2: Utsikten mot Helvete, Reinebringen og Reine.

Kvalvika-Vestervika

Idylliske Kvalvika i Flakstad kommune.

For mange står Kvalvika som nummer en på lista over plasser i Lofoten man ønsker å besøke. Kvalvika ligger ved Fredvang i Flakstad kommune på Moskenesøya. Antall besøkende har eksplodert etter Facebook og Instagram så dagens lyst, da fler og fler ønsket å dele denne flotte perlen ute i havgapet. Fra mai til august må du regne med at det er ganske folksomt her. Mye har forandret seg de siste ti årene. I dette området kunne man vandre i timesvis uten å møte på en sjel. Den store folkevandringen over skaret har satt sine spor i naturen. I 2017 valgte kommunen å kloppe stien hit på grunn av stor slitasje. I skrivende stund er ikke dette arbeidet helt ferdig.

For å komme hit kan du gå fra Fredvang, Bergeland eller fra Krystad/Selfjorden. Ved Bergeland er det ofte fullt ved parkeringsplassen i sommermånedene. Ta hensyn til de fastboende og ikke parker bilen i innkjørselen til folk eller på kanten av den smale veien. Utrykningskjøretøy skal ha mulighet til å passere, i tillegg til alt annen ferdsel.

Jeg og mitt turfølge parkerte en bil ved Bergeland og en bil i Selfjorden. Vi gikk først over skaret til Kvalvika, så videre derfra til Vestervika. Ferden gikk videre forbi Ågotvatnet og Markvatnet til vi endte opp på Krystad ved Selfjorden.

Flo og fjære har litt å si for turen. Går man på fjæra sjø er det lettere å komme seg dit, da slipper man å passere et ulendt parti med store steiner når det er flo sjø.

Et kadaver av en hval hadde skylt på land. Sporen til hvalen lå ett stykke opp på stranda i Vestervika.

Etter å ha passert begge stendene, fikk vi en flott utsikt over Ryten og Fuglhuken, Kvalvika og Vestervika. Da gjenstod bare sjarmøretappen forbi Ågotvatnet og Markvatnet til bilen som sto parkert ved Selfjorden.  

NB: husk sporløs ferdsel!