Sommern på vent…

Ja, hva skal jeg si. Sommeren har til nå vært fraværende her i Lofoten, og det har kanskje jeg også vært på bloggen min. I skrivende stund er det faktisk storm her. Hagemøblene og grillen er stroppet fast slik at de ikke blåser til havs. Solsengen min henger enda under taket i garasjen i påvente av høyere temperaturer og solskinnsdager. Jeg har brukt terrassen min – litt, da har jeg også hatt med meg et tykt fleecepledd som jeg har tatt av når solen har tittet fram i små sjeldne glimt. Sommerblomstene som er plantet ut lever et hardt og brutalt liv. Noen røsket opp med rot med vindstyrke godt over 20-tallet…

I dag ble også Gimsøybrua stengt pga. uværet. Mange trosset advarselen og kjørte over, det endte ikke så bra for en campingvogn som ble blåst i autovernet.  Mange bilister har stått flere timer i påvente av at værgudene skal roe seg ned for å kjøre over brua. Skolebarn må overnatte på skolen fordi de ikke kommer seg hjem. Altså vi har ikke helt fått den riktige sommerfeelingen enda.

Men noen få dager med et hint av sommer har vi hatt. Bildene er fra turen til Vassula ved Brenna for noen dager siden. Utsikten er i hver fall formidabel mot Gimsøybrua (som i dag er stengt pga. storm).

Vassula 448 moh.
I ly for vinden kunne man faktisk nyte utsikten og sola som gav varme til sommersultne kropper.

En ting er sikket, det skal ikke så mye til for at vi blir fornøyd. En dag eller tre med opphold i uka, så har vi fort gjemt kuling, storm og regn og tåka som ligg å trøkk nedover fjellene så de ikke lengre er synlig – akkurat som å oppholde seg i en bomullsdott.

Med disse bildene fra Vassula å se tilbake på, er jeg optimistisk på at det kommer til å bli en super sommer her nord med masse sol og varme. Så kanskje vi sees på en fjelltopp eller to 🙂

Ha en god vindfull helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *