Turistikonet Reinebringen stenges av kommunen

Utsikten over Reine og Reinefjorden.

Lofoten har opplevd en enorm turiststrøm de siste årene, sommer som vinter. Et av Lofotens størst besøkte og fotograferte ikon er Reinebringen med utsikten derfra. Vi fra Lofoten er stolt av vår landsdel og viser den gjerne fram. Men vi ser at det har sin pris. Naturen rundt de mest besøkte naturperlene er nedslitte og mangler fasiliteter for å håndtere slike mengder turister som regionen opplever. Staten har enda ikke forstått at de faktisk må bidra for å tilrettelegge slik at ikke fjellene og naturen her ikke skal få større slitasje. Det må også legges til rette flere parkeringsplasser, offentlige toaletter, søppeldunker og utbedre veiene.

Moskenes kommune har nå sett seg nødt til å stenge Reinebringen fordi fjellet er så nedslitt og farlig å ferdes i. Det er påbegynt en steintrapp som er laget ca. en fjerdedel av veien opp, men det mangles penger for å ferdigstille arbeidet. Dette er svært leit, men det kom ikke som noen overraskelse.

Videre kan nevnes at Kvalvika og Ryten i Flakstad kommune også er svært nedslitt av turistflommen, samt fjellene Tuva, Blåtinden, Svolværgeita og Fløya i Svolvær som opplever det samme.

Vi håper at noe blir gjort og at staten innser at de må være med på å tilrettelegge for turistene som kommer til Lofoten. Norge ønsker turisme, da må vi også kunne ønske dem velkommen med litt snev av fasiliteter.

Les mer om dette i Lofotposten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *