Søndagssysler – ut på ski

Nøkksætra. Flatt lys, vanskelig å skille himmel og snøkledd jord…

Våknet opp til en særdeles snøfull dag. Super, da innfridde værvarslet! Jeg pakker sekken og blåser støv av fjellskiene. Tur med venninna mi Beate opp til Nøkksætra er akkurat det jeg trenger.  Skismøringen er derimot vanskelig å finne, de har blitt ryddet godt bort i garasjen siden sist. Med et flyttelass som også står i veien, blir det ingen nysmurte ski på meg i dag. Men ivrig etter å bruke fjellskia for andre gang i år, lar jeg ikke det stoppe meg. Flaks i uflaksen møter jeg en annen venninne på tur, hun deler litt blå Swix og litt glider med meg (Tusen takk Ranveig 😊).

Det laver ned med frisk og kritthvit snø. Med akkurat nok snø på bakken og ferske skispor innover til Sætra, går turen strålende. Vi bøyer av og begynner oppstigningen mot Nøkksætra med fellene på, her må vi trakke sporene opp selv. Godt å kjenne kroppen fungere å få svette litt.

Nøkksætra eies av Lofoten turlag.

Nøkksætra stod ferdig i 2012 og ligger idyllisk til ved Austre Nøkkvatnet på 259 moh. Den eies av Lofoten turlag, og ble bygget med støtte av Olav Thons Stiftelse.  (En stor takk til Olav Thon som engasjerer seg i lokalsamfunn og bidrar til mange gode prosjekter!). Hytta er bestandig et godt utgangspunkt og mål når man går rundt fjellet (da går man opp i Sætra og ned slalåmbakken –  eller vice versa). Om været er bra er det fint å sitte ute på platten å nyte utsikten fra hytta. Men i dag var det godt å komme inn å få tørre klær på å ta en varm kopp medbrakt kaffe. Det pleier alltid å være folk på hytta. I dag møtte vi Merete og Morten som hadde gått opp fra slalåmbakken. Hyggelig med selskap og en prat med mennesker man ellers bare er «på nikket» med. En ting er sikkert, man møter alltid blide og hyggelige folk til fjells!

Ruset på kroppens egne stoffer – endorfiner, blir man lykkelig og glad 😊

 

2 kommentarer til «Søndagssysler – ut på ski»

 1. I’ve bden shrfing onlkne morre than threwe houres
  lately, yyet I neve found aany fascinting artixle likle yours.
  It iis beautiful worth sufficient ffor me. In mmy view,
  iff aall wesite owners aand blogger made excellent
  coontent ass youu probablyy did, thee neet ight bbe much
  more helpful thaqn ever before. I couldn’t rsist commenting.

  Welll written! I’ve beden surrfing onoine mpre than 3 hkurs today,
  yeet I necer ffound any interesting artile like yours.
  It’s preetty worth enough forr me.In my opinion,
  iif all weeb owneers and bloggers made good cobtent
  aas yyou did, tthe neet willl bee mch more useful thnan ver before.
  http://foxnews.co.uk/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *